Thulium Lazerin Kullanım Alanları
- Güneş lekelerinin giderilmesi
- Yaşlılık lekelerinin giderilmesi
- Cilt tonunun dengelenmesi
- Çillerin giderilmesi
- Doğum lekelerinin giderilmesi
- Pigment tedavisi
- Cilt tonu (beyazlaştırma)
- Epidermal melazma
- Yaşlılık noktaları / lekeleri
- Cilt dokusu – Kırışıklıklar
- Akne ve Yanık Skarı tedavisi
- Anti-aging tedavisi
Güneş Lekeleri (Melazma) Neden Olur?
Güneş lekeleri ya da tıp dilindeki ifadesi ile melazma, adından da anlaşılacağı üzere güneşten gelen ışınların zararlı etkileri sonucu kişilerin ciltlerinde ortaya çıkan özellikle açık kahverengi ve koyu kahverengi görünümlü lekelenmelerdir. Güneş lekelerinin ortaya çıkmasındaki en önemli etken güneş olmakla beraber, kişinin vücudundaki hormonlara ilişkin birtakım değişimler ve metabolizmasında yaşanan süreçler de güneş lekelenmelerine sebebiyet verebilmektedir. Kadınların vücudunda hamilelik ve doğum kontrol hapı kullanımı hormonların işleyişini değiştiren belirgin faktörlerdir. Güneş ışınlarına özellikle gebelik sürecinde ya da doğum kontrol haplarının kullanımı sırasında bilinçsiz ve aşırı maruz kalınması hormonların etkileri ile birleşerek güneş lekelerinin oluşumunda tetikleyici olabilmektedir. Güneş lekelerinin oluşumuna yol açan bir diğer etken olan metabolizma süreçleri ile kastedilen ise yaşlanma gibi zamanın etkileri sonucu kişinin hücrelerinde yaşanan değişimlerin güneş ışınlarına maruz kalan cilt üzerinde yaşlılık faktörüne bağlı güneş lekeleri oluşturabilmesidir. Temel sebep kişiden kişiye değişmekle birlikte güneş lekeleri, doğuştan olmayan ama cilde rengini veren melanin pigmentinin belli bir bölgede normalden ve olması gerekenden daha çok toplanması sonucu oluşan bir cilt problemi olmaktadır.
Çiller Neden Olur?
Çiller oluşumlarında genetik yatkınlığın büyük rol oynadığı, cilt üzerinde ortaya çıkan küçük kahverengi benekler biçiminde lekelerdir. Kişinin ten rengi ve göz rengi gibi yapısal özellikleri küçük yaşlardan itibaren çillerin oluşumunda etkili olmaktadır. Açık ten, kızıl saç, sarı saç, renkli göz gibi yapısal özelliklere sahip kişilerde çillere daha sıklıkla karşılaşılmaktadır. Çiller güneş ışınlarının daha aktif olduğu bahar ve yaz aylarında daha belirgin bir görüntü kazanmakta ve çoğunlukla güneş ışığının daha çok temas ettiği yüz, sırt ve omuz, ellerin üst yüzü gibi bölgelerde ortaya çıkmaktadır. Genetik yatkınlık sonucu küçük yaşlardan itibaren sahip olunan çillerin dışında, kişinin metabolizmasının yaşlanma gibi süreçlere girmesi ile güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmış olma durumunda da çil oluşumu gözlenebilmektedir.
Güneş Lekerinden Nasıl Kurtulurum?
Doğum Lekeleri Neden Olur?
Ortaya çıkış nedeni henüz tam anlamıyla bilinmeyen doğum lekeleri adından da anlaşılacağı üzere doğumdan gelen leke türleridir. Güneş gibi diğer faktörlerin ciltte oluşturduğu lekelenmelerden farklı olarak kişinin bünyesinde doğumdan itibaren var olan doğum lekeleri, cilde rengini veren pigmentlerden kaynaklanabilmekte veya damarlara bağlı olabilmektedir. Yüz, boyun, ense ve kol-bacak bölgeleri doğum lekelerinin en çok görüldüğü alanlardır. Doğum lekeleri tiplerine göre beyaz, pembe, kırmızı, açık kahverengi, mor gibi birçok farklı renkte olabilmektedir. Pigmente bağlı lekeler zaman içerisinde kendiliğinden geçebilmekte veya küçülme gösterebilmektedir. Damarlara bağlı, gerileme göstermeyen bazı türde doğum lekelerinin rengi zamanla koyulaşabilmekte ve hatta bu lekelerin sert bir doku haline gelerek diğer dokular ve organlar üzerinde olumsuz etki yaratabildiği durumlar olabilmektedir.
Güneş Lekeleri, Çiller ve Doğum Lekeleri Nasıl Geçer?
Güneş lekeleri, çiller ve doğum lekeleri genel olarak kişiye ciddi bir sağlık sorunu oluşturmayan cilt problemleri olmakla beraber, özellikle yüz bölgesinde yer alan lekeler kişileri estetik açıdan rahatsız edebilmektedir. Lekelerin estetik kaygılar sebebiyle kişinin psikolojik ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkilemesi durumunda bu gibi lekelerin tedavi yoluyla giderilmesi arzulanmaktadır. Güneş lekelerinin, çillerin ve doğum lekelerinin tedavisine başlanmadan önce mutlaka alanında uzman bir doktor tarafından lekelere yönelik doğru tanının konulması gerekmektedir. Ciltte yer alan her türlü oluşumun estetik kaygılardan daha öte daha ciddi bir hastalığın işareti olup olmadığının tespiti ile yola çıkmak hasta açısından büyük önem taşımaktadır. Yapılacak muayene sonrasında doktor, lekelerin türüne göre hastayı tedavi seçeneklerine ilişkin bilgilendirmektedir.
Güneş Lekeleri, Çiller ve Doğum Lekeleri Thulium Lazer ile Nasıl Tedavi Edilir?
Doktorun teşhislerine bağlı yönlendirmeleri ve hastanın istekleri doğrultusunda oluşturulan tedavi planına bağlı olarak, kişinin yapısal özelliklerine ve cilt problemini oluşturan lekenin nerede olduğu, genişliği, cilt altındaki derinliği, yaygınlığı gibi niteliklerine göre cihazın uygun akım gücü, dalga boyu, atım ve tarama seçenekleri belirlenmektedir. Thulium lazer ile gerçekleştirilen uygulamalarda cihazdan sağlanan enerji ile lekelerin niteliğine bağlı olarak seçilen akım gücü, dalga boyu, atım ve tarama seçenekleri ile sorun yaşanan cilt alanı üzerinden geçilmektedir. Lavieen Leke Lazeri ile yapılan işlemde diğer lazer sistemleri ile yapılan uygulamalardan farklı olarak ciltteki lekeler parçalanmaktansa, ciltte oluşturulan kontrollü ufak zedelenmeler ile kişinin vücudundaki ‘makrofaj’ denilen iyileştirici hücreler sorunlu bölgeye çekilerek cilt probleminin giderilmesi hedeflenmektedir.
Güneş Lekeleri, Çiller ve Doğum Lekeleri Thulium Lazer ile Ne Kadar Sürede Tedavi Edilir?
Cildin alt katmanlarına yayıldığı için inatçı tipte sayılan bazı lekelerin diğer lazer sistemleri ile tedavisi daha uzun bir süre ve sabır gerektirmekte iken, Thulium Lazer uygulamalarında ilk seansta olumlu değişimler gözlemlenebilmekte ve lekelerin tipine göre kişiden kişiye farklılık gösterebilmekle birlikte 1 ay arayla gerçekleştirilen 3 seans leke tedavisi için yeterli olabilmektedir.
Güneş Lekelerine, Çillere ve Doğum Lekelerine Yönelik Thulium ile Tedavi Pahalı Mıdır?
Güneş lekelerine, çillere ve doğum lekelerine yönelik Thulium lazer ile tedaviye ilişkin fiyat bilgisi internet üzerinden paylaşılamamaktadır. Kişinin yapısal özellikleri, lekelerin yer aldığı bölgeler, bölgelerin genişliği gibi faktörler tedavinin planlanmasını, süresini ve kaç seans gerektireceğini belirleyici olduğu için doğru fiyat ancak muayene sonrası tespitlere bağlı olarak sunulabilmektedir.
Op. Dr. İlsun Aka’ya Danışın
Yazıdaki bilgiler, Thulium lazer ile ilgili merak ettiklerinizi kısaca cevaplayabilme amacıyla yazılmaktadır. Kişinin yapısal özelliklerine ve başvuru sebebine göre en uygun tedavi yöntemi hekiminizin muayenesi sırasında bulgularına bağlı olarak şekillenmektedir. Kişiye özel tedavi yönteminin netlik kazanması gerektiği yaklaşımına bağlı olarak ayrıntılı bilgi ve Sakarya Thulium lazer muayene randevusu almak için Op. Dr. İlsun Aka’ya “0264 988 01 88” numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Sakarya Thulium Lazer ile Leke Tedavisi
Op. Dr. İlsun Aka, Sakarya’daki kliniğinde estetik cerrahi, onarım cerrahisi ve medikal estetik alanlarında hizmet vermektedir. Plastik cerrahi ve medikal estetik hakkında detaylı bilgi ve muayene talepleriniz için aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Op. Dr. İlsun Aka’ya ulaşabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Thulium lazer ile leke tedavisi fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Detaylı bilgi ve Sakarya'da leke tedavisi muayene talebi için “0264 988 01 88” numaralı telefondan ya da iletişim formundan Op. Dr. İlsun Aka'ya ulaşabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi ve muayene randevusu talepleriniz için Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Op. Dr. İlsun Aka'ya Sakarya'da “0264 988 01 88” numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz iletişim sayfasındaki formu kullanarak da sorularınızı iletebilirsiniz.
Evet, Thulium lazer tedavisinin yan etkileri olabilir, ancak genellikle hafif ve geçicidir. İşte Thulium lazer ile leke tedavisinin olası yan etkileri: Kızarıklık ve Şişlik: Tedavi sonrası ciltte kızarıklık ve hafif şişlik oluşabilir. Bu yan etkiler genellikle birkaç saatten birkaç güne kadar sürebilir. Hassasiyet: Tedavi edilen bölgede hassasiyet veya hafif bir yanma hissi olabilir. Bu durum da genellikle kısa süreli ve geçicidir. Kabuklanma ve Soyulma: Lazer tedavisi sonrasında ciltte hafif kabuklanma ve soyulma görülebilir. Bu, cildin iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Pigmentasyon Değişiklikleri: Nadiren, ciltte geçici olarak hiperpigmentasyon (cilt renginde koyulaşma) veya hipopigmentasyon (cilt renginde açılma) meydana gelebilir. Bu durumlar genellikle zamanla düzelir.