Fransız Askısı Yüz Gençleştirme

Fransız askısı tekniği nedir?

Yüz Gençleştirme

Fransız askısı tekniği Fransa’da geliştirilen dinamik askı olarak da bilinen ameliyatsız yüz germe tekniklerinden birisidir. Cildin yaşlanması ve kırışıklıkların oluşmasının sebebi öncelikle hacim kaybıdır. Sonrasında cilt kalitesi bozulur sarkmalar ve kırışıklıklar meydana gelir. Fransız askısı, bu sarkmaları düzeltmek için uygulanan bir tekniktir. Ameliyatsız yüz germe işlemi, içi polyester dışı silikon esnek ipler ya da biyouyumlu PDO ipler kullanılarak yapılır. Bu özel ipler askılama işlemi için özel olarak geliştirilen iki ucu iğne ya da kanülden oluşur ve yüzde germe işlemini sağlayacak kritik noktalara yerleştirilir.

Nasıl uygulanır?

Ameliyatsız yüz germe estetiği lokal anestezi altında ortalama 45-60 dakika içinde uygulanır. Yüzün gerilmesine yardımcı olacak askılama noktaları önceden belirlenerek işaretlenir. Ardından ince iğne ya da kanül aracılığıyla ipler deri altına yerleştirilir. İplerin uç kısmı kulak üzerine denk gelen yere yerleştirildiği için herhangi bir şekilde görülmez ya da kesi işlemi yapılmadığı için yara izi oluşmaz.

Prosedürün ardından enfeksiyon oluşma riskini önlemek için ilaç reçete edilebilir. Bir günlük bir istirahatin ardından kişi günlük hayatına ara vermeksizin devam edebilir. İşlem sonrası hafif morluk, şişlik, ağrı olabilir. Buz kompresi yapılarak ve basit ağrı kesiciler kullanılarak bu durum giderilebilir. İlk 7-10 gün ağız çok açılmamalı ve aşırı mimik yapılmamalıdır. İşlemi takip eden 3 hafta boyunca yüzüstü yatılmamalı, yüz ovuşturulmamalıdır. Fransız estetiğinin tam etkisi işlemden sonraki 2 ile 3 ay sonrasında ortaya çıkar.

Fransız askılama tekniği uygulandıktan sonra cilde kazandırılan gençleşme anında fark edilebilmektedir. Ancak iplerin cilt ile %90 oranında tamamen bütünleşmesi 1 haftayı, iplerin yüz ile entegre çalışması ortalama 2-3 ayı almaktadır.

Avantajları nelerdir?

Dinamik askı olarak da bilinen bu teknikte kullanılan ipler, mimikler ile uyum sağlayarak doğal bir şekilde esner. Bu sayede yüzde herhangi bir şekilde ifade bozukluğuna ya da donuk görünüme neden olmaz.

Kullanılan ipler, %20 oranında esneyebilen bir yapıda olduğu için uzun ömürlüdür. Bunun nedeni elastikiyet sağlayan içeriğindeki polietilen maddesi ve silikondur. Dinamik askılama yönteminde kullanılan gençlik ipi diğer organik iplerden çok daha fazla tırtık içerir, çok daha güçlü çekme kuvveti vardır. Mimiklerde bozulma yaratmaz ve kopma riski yoktur. Askılamada kullanılan ürünler tamamen vücut ile uyumlu materyaller olduğu için cilt altında kalmasında sakıncası yoktur.

Kimler için uygundur?

Yaş alma ya da kilo alıp verme nedeniyle yüzünde sarkma oluşan ve ameliyat olmak istemeyen herkes için uygun bir tekniktir. Ameliyatsız bir teknik olması, yaşlanma belirtilerini geciktirmesi son günlerde çok daha popüler hale gelmesini sağladı. Sadece yüz gençleştirme estetiğinde değil, aynı zamanda yüz felci tedavisinde de kullanılan bir tekniktir.

Yüz bölgesinde sarkma olan her bölgeye uygulanır. Bunlar arasında yüzün oval bölümleri, yanaklar, çene altı, kaşlar, boyun, elmacık kemikleri yer alır.

Diğer tekniklerden farkı nedir?

Yüz germe estetiğinde ameliyatlı ya da ameliyatsız birçok teknik uygulanabilir. Her tekniğin kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunur. Örneğin cerrahi tekniklerle yapılan yüz germe ameliyatlarının sonuçları kalıcı olurken, iyileşme süreci uzun ve maliyeti yüksek olur.

Botoks ya da dolgu gibi ameliyatsız tekniklerin ise sonuçları kalıcı olmadığı için ortalama 6 ay ile 1 yıl içinde prosedürün tekrarlanması gerekir.

Fransız askısı ise hem kalıcılığını uzun süre koruması hem de ameliyatsız bir işlem olması sayesinde yüz gençleştirmek isteyenlere daha avantajlı alternatif bir seçenek sunuyor.

Avantajları nelerdir?

Yapılan askılama yöntemi sarkmaların gitmesi ve oluşan kırışıklıkların azalmasına sorunlarına bir tedavi çözümü olmaktadır. Ancak yaşlanma eylemi doğal olan ve bedenimizin verdiği bir tepki olduğu için yaşlanmayı tamamen durdurma gibi bir özellik taşımaz. Yapılan askılama ile yüz gerdirilir ve sarkan bölgeler toparlanır.

Esnek ipler sayesinde mimikler etkilenmez, doğal görünür. 35 yaşını geçmiş ama 70 yaşını aşmamış olan kadın ya da herkes yaptırabilir. Kesi işlemi yapılmadığı yani ameliyatsız bir işlem olduğu için yüzde yara oluşmaz ve herhangi bir iz kalmaz. Lokal anestezi altında yapıldığı için ağrı ya da sızı hissedilmez, hastanede kalınmasına gerek yoktur. İşlem sonrasındaki iyileşme hastaya bağlı olarak 2 gün ya da 2 hafta arasında gerçekleşir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com

www.instagram.com/drilsunaka

www.facebook.com/drilsunaka

Milliyet – Pembenar :http://www.milliyet.com.tr/pembenar/op-dr-ilsun-aka/yuz-genclestirme-2902899

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Belki aradığın Aşağıda Olabilir.

Keşfedilecek Daha Fazla Bilgi

Young beautiful woman holding hand by her face while standing in front of camera

Yüz Estetiği

Doğuştan veya sonradan yüzünde fiziksel bozuklukların olması insana ne kadar rahatsızlık vermektedir. İnsanlar bazen yaşında getirdiği doku bozulmalarına bağlı olarak yüz bölgesinde sarkan derilerle karşılaşabilir.

Botoks hakkında bilinmesi gerekenler

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Op. Dr. İlsun Aka, estetik cerrahide botoks kullanımı hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı. Botoks nedir? Botoks sinir-kas iletim siteminde proteinleri bağlayarak

Hastalarımdan gelen yorumlar 

Hastalarım neler yazmış ?

EnglishGermanRussianTurkish

beni
instagramda bul ;)